Водний туризм

Водний туризм дуже різноманітний. Це і каякінг, і рафтинг, і сплав на катамаранах або, власне, байдарках. Останній, мабуть, найбільш поширений в нашій країні серед туристів. З комерційною метою найчастіше сплавляються на рафтах – витягнутої форми надувних плотах, які спочатку призначалися для рятувальних цілей.

Спортивний водний туризм буває різних категорій складності – від першої, найпростішоъ, до шостої, найскладнішої. Складність залежить від дистанції маршруту, тривалості і складності – наявності порогів, перекатів. Звичайно, для більш складних маршрутів потрібні і відповідні навички, і спорядження. Але з самого початку від вас потрібно тільки бажання і деяка фізична підготовка, адже гребти доведеться кілька годин поспіль, особливо при сплаві по спокійних річках, а саме їх вам доведеться підкорювати в першу чергу.

Що ж варто врахувати при підготовці до сплаву? Звичайно, треба вміти плавати. Рятувальний жилет обов’язковий по техніці безпеки. Бажаний головний убір – ви будете перебувати практично весь час на сонці, в результаті чого легко можна отримати тепловий чи сонячний удар. Одяг краще вибирати світлих тонів, з натуральної тканини і з довгим рукавом, так як руки обгорають дуже швидко. Сонячні окуляри теж не варто забувати. Взуття, якщо є можливість, краще брати спеціальну, гумову, або таку, яка швидко сохне і не розлізеться від води. Особливу увагу варто приділити упаковці фотоапарата або відеокамери – бризки або падіння в воду можуть пошкодити або вивести їх з ладу.

Водний туризм ідеально підходить для тих, хто не може з якихось причин ходити в гори, але хоче займатися активним відпочинком. Хворі ноги, спина, задишка – все це заважає при гірському туризмі, але цілком дозволяє сплави. Для сімей з маленькими дітьми, які не можуть багато ходити, водний туризм теж підходить. Тим більше, не можна сказати, що при сплаві можна милуватися тільки річкою. Часто уздовж річок знаходяться замки, водоспади, монастирі, інші пам’ятки.

  • Поділитись

НЕМАЄ ЧАСУ НА ПОШУКИ ТУРУ?